Banci stradale – Banci din lemn pe structura metalica

Banci din lemn – banca stradala realizata din structura metalica si material lemnos tratat, baituit si lacuit.Dimensiuni: L =1.50 m; Latime Sezut = 40 cm; H = 85 cm.
Cod: MUBS1 

Banci curte
Banci curte

Cu siguranta ca in fiecare dupa-amiaza a unei zile calduroase de vara, majoritatea oamenilor cauta un loc odihnitor si racoros la umbra unui copac, intr-un parc. Suntem fericiti cand gasim un loc liber pe o banca aflata intr-un amplasament ideal, ca cel amintit mai sus.

Cu un aspect mai ciudat( cu un singur picior), sau cu privelistea obisnuita, acestea au facut oamenii sa se simta mai bine in timpul plimbarilor, iar multe dintre persoane au cel putin o amintire petrecuta pe o asemenea piesa dedicata odihnei.

Calatorind prin Romania gasim foarte multe tipuri de banci din lemn, cu fel de fel de modele si design-uri. Le gasim in parcuri, gradinile locuintelor personale, terase, restaurant sau crame, acestea reprezentand niste metode moderne si  cat se poate de placute pentru privirile oamenilor.

Bancile stradale au un aspect cat se poate de comun, avand obiceiul sa nu iasa in evidenta, insa sunt foarte placute ochiului. Intr-un parc ce are pretentia ca isi merita numele, este imposibil sa nu gasim cateva astfel de obiecte.

Acestea pot fi fabricate din numeroase materiale, insa cele mai comode si intalnite sunt cele din lemn, deoarece acesta este utilizat in special pentru constructiile din mediul exterior, avand o durabilitate destul de mare si aceasta fara a necesita un efort sustinut pentru intretinerea sa.

Totusi, putem inalni si vechile banci de metal, insa acestea nu sunt foarte placute sezutului, dezavantajele fiind rugina ( ce este foarte posibil sa apara, avand in vedere ca acestea stau fara oprire afara, in prezenta precipitatiilor, in cazul bancilor de metal), sau faptul ca acestea nu rezista decat o perioada scurta de timp.

In unele orase, exista cate doua banci, situate de o parte si de cealalta a unei mese. De obicei, aceasta masa este destinata unor activitati relaxante, ce pot fi practicate in spatiul liber, spre exemplu sahul sau tablele, ce sunt jucate in zilele libere de la sfarsitul saptamanilor, pana la refuz de unii oameni  ce hotarasc ca acela este cel mai placut mod in care isi pot petrece timpul liber.

De la cei mai mici copii, pana la batranii ce ii vedem in fiecare zi, putem fi siguri ca tuturor le este util acest loc. Avantajele bancilor stradale sunt destul de multe, printre care faptul ca pot sta mai multe persoane jos, pe un spatiu relativ restrans ;  pot fi folosite de oricine, aproape la orice ora din zi si din noapte; iar nu in ultimul rand faptul ca pot fi utilizate intr-un mod cat se poate de util tuturor oamenilor, gratuit.

Bancile pot fi folosite , aproape, in orice loc pe care cineva l-ar putea considera placut si odihnitor. Majoritatea cetatenilor ar fi nemultumiti in cazul in care in orasul lor nu s-ar gasi cateva asemenea banci din lemn cat se poate de comune, insa foarte utile.

Amplasamentul acestora variaza, in functie de privelistea oferita sau de numarul de oameni ce trece prin acea zona.

Nu ne putem astepta sa gasim banci  din lemnpe orice poteca a unei paduri ce inconjoara orasul, insa in zona centrala a unui oras, acestea sunt nelipsite, facand parte din ambient si fiind utilizat aproape pana la refuz.

Cum aminteam si mai sus, aproape toti oamenii au stat cel putin o singura data pe o banca, iar lipsa acestora ar fi un adevarat motiv de incapabilitate si ineficienta.

Cel mai mult, bancile sunt utilizate de oamenii in varsta, care se plimba destul de mult si au nevoie de un loc de repaus in timpul efortului si de parinti ce isi supravegheaza copiii in locurile spaecial amenajate pentru joaca.

Totusi, am observat ca pana si cei mai mici dintre noi le utilizeaza intr-un mod destul de placut, iar in unele orase, in zona universitatilor sau a liceelor gasim nenumarati tineri ce stau si studiaza intr-un mediu verde, pe o banca, deoarece este un loc prielnic.

Totusi, avand in vedere ca am ajuns in zona unitatilor educationale, nu pot sa nu amintesc parcurile ce inconjoara scolile si gradinitele, unde majoritatea copiilor isi petrec  pauzele si timpul liber. Cei mai multi dintre oamenii unui oras prefera bancile deoarece sunt comode, relaxante si placute.

In incheiere, consider ca oamenii ar trebui sa acorde o importanta mult mai mare acestor banci din lemn, pe langa care trecem aproape inconstienti, si de multe ori nici nu le vedem. Nimanui nu ii face placere sa se aseze pe un lemn rupt, ce este incomod si uneori imposibil de stat intr-un asemenea loc. Parcurile sunt nelipsite de aceste banci din lemn, insa ce ati spune daca am incerca sa le acordam respectul cuvenit, cu toate ca sunt doar niste obiecte.

Save

Save

Save

Save