Mobilier urban – cos de gunoi din lemn

Va recomandam cosurile de gunoi Art Decor, deoarece pe langa elementele de design sunt create astfel incat sa asigure un grad inalt de functionalitate precum si usurinta in utilizare.

Cos de gunoi din lemn – Despre diferitele tipuri de cosurile de gunoi

Pentru mentinerea curata a orasului si a spatiilor publice, cat si cele private, aveam o gama larga de cosuri de gunoi si de recipiente care se folosesc pt colectarea deseurilor de orice fel.

Modul cel mai usor de colectare a deseurilor de orice fel, este acela de amplasare a cosurilor de gunoi in toate zonele unui oras la distante unul de altul de 50 m, atat terestru cat si amplasate pe stalpi. Cel mai mic recipient de colectare a deseurilor este cosul de gunoi. Cosul de gunoi il gasim intr-o varietate de modele, materiale si marimi in functie de amplasarea lui.

Cosurile de gunoi pot fi din metal, lemn si plastic, care se utilizeaza de obicei in zonele publice si au marime medie. Exista modele de cos de gunoi din lemn, metal sau plastic care se folosesc in spatiile publice, in incinta magazinelor, a cladirilor sau institutiilor si modelul de cos de gunoi din plastic de obicei folosite in casa.

Cosurile de gunoi din lemn se folosesc de obicei in parcuri sau zone de munte, deoarece ofera un design asemanator cu natura pe care il inconjoara. De obicei acest cos de gunoi din lemn il gasim la distana de 2-3 banci, sau langa mesele amplasate in parcuri. Aceste cosuri de gunoi din lemn au un cadru metalic de sustinere si sunt proiectate in asa fel incat golirea lui sa fie usoara.

Lemnul din care este confectionat este lemn tratat in asa fel incat sa reziste la intemperiile vremii si la diferentele de temperatura.

In functie de mobilierul urban din parcuri, si stilul parcului, aceste cosuri de gunoi pot avea diferite forme si culori ale lemnului. Cosurile de gunoi sunt folosite pt colectarea deseurilor de orice fel, din locurile publice, si pot fi folosite de catre copii de la 1 an pana la cei mai in varsta cetateni. Sunt intrebuntate pt colectare a tuturor tipurilor de deseuri.

Cosurile de gunoi din metal acestea se gasesc atat in spatii publice in aer liber cat si in spatiile publice inchise. Materialul din care sunt confectionate sunt metal, aluminiu sau fier, tratate si vopsite special, pt a putea rezista climei si diferentelor de temperatura. Au un design placut, au diferite forme si sunt concepute in asa fel incat sa se poata colecta cu usurinta deseurile de catre oameni cat si de catre cei care lucreaza la salubrizare.

Cosurile de gunoi din institutiile publice sunt concepute in asa fel, incat in caz de incendiu sa se stinga singure si sa nu permita oxigenului sa intre in ele. Sunt intrebuintate pt colectarea diferitelor deseuri. Se folosesc usor si pot fi folosite de orice categorie de varsta.

Cosurile de gunoi cu regim special, sunt cosurile de gunoi care se folosesc de obicei in spitale sau cabinete medicale perticulare. Aceste cosuri de gunoi sunt pt reciclarea materialelor specifice acestor institutii medicale (ace folosite, siringi, etc). Si aceste cosuri cu regim special sunt si ele impartite pt colectarea selectiva, in functie de produsul si deseul care se arunca in ele.

Aceste cosuri de gunoi, sunt golite de catre firme specializate in deseuri speciale, care au loc special de depozitare si de distrugere a acestor deseuri. Aceste cosuri de gunoi cu regim special sunt facute din plastic sau din carton special. Au de obicei culoarea galbena si inscriptii specifice pe ele.

Cosurile de gunoi din piatra sunt cele decorative si se utilizeaza atat in parcuri cat si in pietele publice, de obicei sunt folosite pt decor. Se folosesc si in combinatie cu lemn pt a oferi un decor deosebit in zona in care sunt amplasate.

De obicei sunt si acoperite cu un mini acoperis din metal, pt a impedica ploaia sa intre in ele. Sunt utilizate si de catre anumite firme, pt un decor frumos din fata cladirilor. Sunt cosuri de gunoi fixe, amplasate terestru. Si au ca sistem de colectare un sac de plastic, ca sa se faca golirea mai usora.

Cosurile de gunoi prevazute cu scrumiere sunt acele cosuri de gunoi care in partea de sus au loc special, unde sa fie stinse tigarile, de obicei sunt facute din metal. Sunt amplasate la intrarea in institutii, pt ca fumatorii sa stinga tigarile inainte de intrarea in cladire.

Aceste cosuri de gunoi cu scrumiera sunt amplasate si in locurile speciale de fumat, aflate in diferitele locuri din zonele publice din cladiri acoperite. Sunt create in asa fel incat sa inabuse orice fel de incendiu care ar putea izbucni in cazul unei tigari nestinse si sunt usor de golit.