Echipamente de joaca – Leagane pentru copii

Leagane – acestea sunt realizate din structura metalica cu doua posturi din lemn sau cu scaunele din fibra de sticla pentru protectie copii mici 3-5 ani, ele se pot construi simple sau cu tobogan, turn, cataratoare, scarita, duble, triple, cu banca…Aceste echipamente sunt ideale pentru joaca copiilor in siguranta in locurile special amenajate, parcuri, gradini.

Leagan lemn

Leagan doua posturi normale cod EJLE-A

Bara sustinere otel cu dimensiunea de 2,5 m, grosimea de 0,32 cm si ø 4,8 cm. Dimensiuni 271 x 141 x 210 cm. Suprafata de siguranta lxl: 5.75 x 4.41 cm. Grupa de varsta admisa: 3-14 ani.

Read More
Leagan doua posturi baby

Leagan doua posturi baby cod EJLE-B

Leagan cu doua posturi pentru copii cu varsta 1-3 ani. Bara sustinere din otel cu dimensiunea de 2,5 m, grosimea de 0,32 cm si ø 4,8 cm. Dimensiuni Lxlxh: 275 x 141 x 210 cm. Suprafata de siguranta lxl: 5.75 x 4.41 cm.

Read More
https://decorurban.ro/leagan-doua-posturi-baby/

Leagan un post baby cod EJLB

Leagan cu un post pentru copii cu varsta 1-3 ani. Bara sustinere din otel cu dimensiunea de 1,25 m, grosimea de 0,32 cm si ø 4,8 cm. Dimensiuni Lxlxh: 150 x 141 x 210 cm. Suprafata de siguranta lxl: 450 x 441 cm.

Read More
Leagan cuib

Leagane cuib –  Cod: EJLEC

Leagan tip cuib de pasari cu structura din lemn impregnat si tratat.Dimensiuni LxlxH: 275 x 141 x 210 cm. Suprafata de siguranta: 5,75 m x 4,41 m.

Read More
Leagan cu tobogan

Leagan cu sase posturi –  Cod: EJ6LE

Structura din lemn uscat rasinoase tratat cu impregnant pe baza de apa si elemente conectare din metal. Bara sustinere confectionata din otel. Dimensiuni 540 x 468 x 210 cm Suprafata de siguranta: Lxl: 840×768 cm.

Read More
Leagan cu tobogan

Leagan cu Tobogan –  Cod: EJLET

Leagan cu tobogan realizat din structura metalica si lemn tratat cu impregnant pe baza de apa. Dimensiuni LxlxH: 345x308x210 cm. Suprafata de siguranta: 375m x 6,41 m.

Read More
Leagan parcuri

Leagan cu Turn si Tobogan-Cod: EJTLE

Echipament de joaca cu turn inchis, tobogan drept (2.5m) si leagan cu doua posturi.Dim. turn:0,95m x 0,95m; Total: H 3,2m x L 5,5m x l 2,2 m.Suprafata de siguranta: 8,5 m x 5,2 m.

Read More
Leagan cu bancuta

Leagan cu bancuta

Read More
<<< Echipamente de joaca

Despre Leagane

Orice comunitate are nevoie de un loc plin de viata unde oamenii de diferite varste sa isi doreasca sa petreaca cat mai mult timp.Atat adultii cat si copii cauta locuri de relaxare, specifice varstei lor.

Un astfel de loc, trebuie sa fie atragator din punct de vedere arhitectural si peisagistic, iar amenajarea peisagistica trebuie sa ofere un loc special unde se pot juca copii, cat si un loc de relaxare pentru adulti. Aceste amenajari peisagistice sunt parcurile pentru copii.

In aceste parcuri pentru copii gasim amenajate complexe de joaca de diferite marimi, forme, uitilizari si pentru anumite categorii de varsta. Aceste complexe de joaca ofera copiilor posibilitatea de a incerca si experimenta mai multe modele de aparate pentru joaca.

Complexul de joaca ofera copiilor diversitate in alegerea aparatelor pt joaca cat si o buna dispozitie si un mod placut de asi consuma energia.In aceste complexe de joaca gasim si leaganul, care este cel mai cunoscut.

Leagane copii

Cu trecerea anilor leaganul a capatat diferite forme. La incepuri leaganul era folosit de catre parinti drept pat care se balansa pentru copii mici. Cu timpul leaganul a ajuns  sa primeasca si alte forme, ca sa fie folosit si de copii mai mari sau chiar adulti.

La inceput leaganul era confectionat din nuiele impletite, pt paturile de bebelusi, iar mai apoi din lemn si sfoara pentru copii mai mari, ca sa poata sustine greutatea acestora. Cu trecerea anilor, leaganul a fost confectionat din lemn, metal, plastic sau material cauciucat rezistent, luand diferite forme, pentru a putea oferii un confort si o siguranta celui care il utilizeaza.

Cand vorbim de leagan, trebuie sa ne gandim si la sistemul de prindere si siguranta care ne este oferit atunci cand il folosim. Sistemul de prindere la inceputuri a fost sfoara, iar mai apoi sfoara din ce in ce mai groasa ca sa reziste la greutate, pe urma lantul sau bare de metal.Leaganul poate fi fabricat din mai multe materiale.

Leaganul metalic dublu sau triplu, are ca suport cadru din metal si 1 sau 2 brate din metal, de care se prinde scaunul leaganului care poate avea diferite forme. Putem avea leagane metalice cu un singur brat si cu 2 scaune cu sezut din cauciuc tare, lemn sau plastic, aflate fata in fata, care se mai numeste si leagane sociale.

Acest Leagan social se poate folosi de 2 copii in acelasi timp, care stau fata in fata si se tin de bratul metalic. Acest leagan este folosit drept mod de divertisment si de buna dispozitie, si socializare cu celialti parterni de joaca. Acest tip de leagan sustine o greutate de pana la 130 kg si poate fi folosit de copii cu varste cuprinse intre 2 si 12 ani.

Aceste legane se pot folosi atat in parcurile de copii in aer liber, in gradini pariculare, parcuri de distractie, locuri de joaca special amenajate in Mall-uri, stranduri sau curtea institutiilor de invatamant. Le putem gasi atat in ansamblu individual cat si in complex de joaca, alaturat altor dispozitive si ansamble de joaca.

Leagane metalice individuale, care sunt concepute individual, pe un cadru metalic mai gros, pt a putea sustine o greutate mai mare. Aceste leagane metalice pot avea pt sustinere bare metalice, lant sau coarda elastica, pt sustinerea scaunului care poate avea diferite forme si poate fi din metal, metal si plastic, metal si cauciuc, metal si lemn.

Leaganul este folosit drept mod de divertisment si de buna dispozitie, si socializare cu celialti copii aflati in locul unde este amplasat. Pot mentine o greutate de pana la 200kg si pot fi folosite atat de copii incepand cu varsta de 2 ani, cat si de adulti. Aceste leagane le gasim in parcurile special amenajate pt joaca si in parcurile de distractie, gradini private.

Leaganul poate fi confectionat si cu scaunel din fibra de sticla pentru protectia copiilor mici 3-5 anisori.

Aceste leagane pot sustine o greutate de pana la 100kg, si sunt recomandate copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 7 ani. Le gasim in locurile de joaca special amenajate in incinta Mall-urilor, in parcurile de copii, gradini private.

Leaganul din lemn, este leaganul confectionat in intregime din lemn si care ia forma unui balansoar, care poate avea 1, 2 sau 3 locuri, putand avea mai multe forme, marimi si modele. Leaganul este folosit pentru a ne balansa usor, in timp ce stam singuri sau cu alte persoane cu care socializam, ne ajuta sa ne realxam.

Aceste leagane pot sustine o greutate de pana la 500 kg, se pot folosi de persoane din toate categoriile de varsta sau greutate. Este un leagan ornamental care il gasim adesea in gradinile particulare, dar si in parcurile de agrement. Leaganul cu o sfoara, ne aduce aminte de leaganul de la bunici care era prins de o creanga din copac.

Acest leagan poate avea cadru metalic sau de lemn, de care este prinsa o sfoara groasa, iar scaunul leaganului este alcatuit dinr-o bucata de lemn, pe care trebuie sa o incalecam si mai apoi sa ne tinem de sfoara. Leaganul cu doua sfori, de asemena ne aducem aminte de el de la bunici, si ca leaganul cu o singura sfoara poate avea cadru din lemn sau metalic.

La acest leagan sezutul este tot din lemn sau din cauciuc tare, care se gaseste intre cele 2 sfori care trece prin capetele scaunului. Aceste leagane pot fi folosite de copii incepand cu varsta de 3 ani, dar de asemenea poate fi folosit si de catre adulti.

Acest leagan este folosit drept mod de divertisment si de buna dispozitie, adrenalina cat si mod de a socializa cu persoanele din jur, sau de a petrece timpul liber intr-un mod unic. Greutatea care poate fi sustinta este de aproximativ 150Kg. Un astfel de leagan il vom gasi in gradinile particulare sau in curtea bunicilor, si in  parcuri sau locuri de joaca pentru copii.