Mobilier Urban – Jardiniere

Aceste jardiniere realizate de Art Decor sunt metalice sau sunt fabricate din beton compact si omogen, obtinut prin vibropresare, ele au o foarte buna rezistenta inghet-dezghet. Fiecare spatiu amenajat poate fi imbogatit estetic prin decorarea cu flori si arbusti ornamentali.

Jardiniere din beton

Jardiniere din beton – Cod: MUJBH

Ansamblu de mobilier multifunctional, realizat din beton: jardiniera/banca. Poate fi utilizat in configuratii diferite in functie de preferinte si spatiul disponibil. Dimensiuni/ bucata: Lungime/ latura: 39cm; H= 43 cm; Diametru: 78cm.

Jardiniera metalica stradala

Jardiniera metalica – Cod: MUJM1

Jardiniera realizata din tabla decupata. Structura din profil de otel si ghiveci interior din tabla zincata. Dimensiuni: L 56 cm x l 56 cm x H 45 cm; Vol pamant 50 l.

Jardiniere metalice

Jardiniera metalica – Cod: MUJ1

Jardiniera realizata din structura metalica, vopsita in camp electrostatic, prevazuta cu talpi pentru fixarea in beton/pavaj/asfaltDimensiuni: : 56x56x45….

Jardiniere hexagonale pentru flori

Jardiniera din beton – Cod: MUJ2

Jardiniera hexagonala sau dreptunghiulara este realizata din beton vibropresat si finisat in diferite forme, dimensiuni H 0,8m x l 0,3 m x L 1 m.

Jardiniere flori

Jardiniera din Lemn – Cod: MUJ3

Jardiniera realizata din lemn. Dimensiuni LxlxH: 62cm x 62cm x 60cm

Jardiniere plante

Jardiniera din Beton – Cod: MUJ4

Jardiniera realizata din beton armat cu finisaj de piatra spalata. Dimensiuni LxlxH: 45x45x60cm

 Despre Jardiniere

Prin formele interesante si placute jardinierele se potrivesc decorarii curtilor, strazilor, parcurilor, interioarelor sau parcarilor. Permit pastrarea curateniei in spatiile publice si private care vor fi decorate cu flori si plante. Jardinierele pot fi fabricate din beton, din piatra, din din lemn, amestecuri din beton si piatra.

Avand forme creative si placute, jardinierele sunt elemente de decor ideale pentru curti, strazi, alei din parcuri sau parcari. Jardinierele mai pot fi fabricate si din lemn, acest lemn este tratat in asa fel incat sa reziste la orice climat.

Jardinierele pot fi utilizate atat pentru spatiile publice, cat si pentru cele private. Acestea vor fi astfel mai curate si mai frumoase, iar intregul ambient va fi cuprins de culoare si de miresmele florilor, dand aerului o prospetime si un parfum desavarsit, care are rolul de a relaxa si de a binedispune pe cei aflati in apropiere.

Prin diverse modalitati de montare si imbinare de culori se realizeaza un decor placut:
– montare sub forma de zid cu jardinierele asezate tip caramida pe verticala (zidul poate sa fie in linie dreapta sau serpuit)
– montare tip cascada (in trepte) indicate la taluzari
– montare sub forma de con, piramida, cilindru, semicerc
-montarea jardiniereleor de lemn de o parte si de alta a unei banci

Dupa montare, jardinierele sunt umplute cu pamant in care se planteaza flori. La unele tipuri de montare se foloseste pentru sustinerea pamantului din jardiniere tabla neagra de 0.5-0.8mm.

Marimea ghivecelor va avea o infulenta directa asupra modului in care va creste planta si de aceea trebuie sa avem grija la marimea ghiveciului ca planta sa nu sufere si sa ajunga sa se ofileasca sau sa nu se dezvolte cum trebuie. Cand plantam o floare sau un arbust ornamental trebuie sa fim atenti la marimea recipientului.

Niciodata nu vom alege o jardiniera mica pt un arbust ornamental, ci vom alege o jardiniereamare pt un arbust, iar pt flori putem opta atat pt jardiniere mici cat si mari.In jardinierele mari putem planta flori care sa se dezvolte in perioade diferite de crestere si inflorire.

Jardiniere de gradina

In gradina putem folosi toate tipurile de jardiniere, de la beton, metalice pana la lemn. Toate au rol decorativ si suport de flori sau arbusti ornamentali, sau chiar arbori ornamentali. Fiecare zi este o premiera: in gradina se joaca spectacolul culorilor. Actorii sunt florile care cresc armonios si jardiniera care le asigura o scurgere adecvata a apei.

Decorul remarcabil este realizat prin suprapunerea jardinierelor, care mentin stabilitatea scenei chiar daca se afla pe o suprafata inclinata. Gama de jardiniere are ca scop crearea unui cadru natural incantator, facilitand dispunerea unui aranjament floral intr-un mod care ne incanta privirea.

Jardinierele si ghivecele decorative vin in intampinarea clientilor cu o gama variata de jardiniere si ghivece, acestea reprezentand solutia perfecta pentru decorare. Jardinierele si ghivecele se reliefeaza prin diversitatea formelor placut impresionante, ce permit pastrarea unui ambient special. Se potrivesc atat curtilor, parcurilor, teraselor cladiri, strazilor, pietelor cat si spatiilor cu destinatie comerciala,iar impreuna cu florile ofera un decor frumos.

Jardinierele din lemn

Lemnul este un material versatil si exista stiluri si tipuri de lemn care sa se potrivesca in orice gradina sau spatiu in care sunt amplasate. Lemnul este unul dintre cele mai potrivite materiale pt jardinierele de pervaz, deoarece pot fi vopsite in asa fel incat sa se asorteze cu nuanta cladirii sau a florilor.

Butoiasele pe jumatate taiate sunt o investitie economica si dau un sarm rustic spatiului in care sunt amplasate. Se folosesc jardiniere din lemn cu bancuta, jardiniere duble cu bancuta intre ele, jardiniere de dimensiuni mari cu banucute de jur imprejur, in parcuri sau in locuri publice si in saptii din marile magazine comerciale sau Mall-uri.

Aceste jardiniere pot fi vopsite si tratate periodic, impotriva intemperiilor vremii. Se folosesc jardiniere sculptate in trunchi de lemn care ofera gradinii un aspect deosebit si o nota rustica si naturala. Este recomanata jardiniera din lemn, deoarece este rezistenta la inghet si protejeaza foarte bine si radacinile plantelor de temperaturile extreme.

Jardinierele suspendate. Aceste jardiniere suspendate, sunt asa numitele “ochiuri” din zid care ofera un stil aparte acestuia. In aceste jardiniere se folosesc de obicei plante care curg, cu un colorit variat. Aceste jardiniere se folosesc de obicei la mascarea zidurilor care se afla in stare de degradare dar fara pericol de a se prabusi. Se folosec si la ziduri decorative, de mascare a unor zone din spatele zidului. Se folosesc atat in gradinile particulare cat si in locurile publice.

Jardinierele de piatra, pot avea diferite forme si marimi, oferind sptiului in care sunt amplasate un stil aparte in functie de modelul in care este facut acest recipient. Jardinierele din piatra sunt ecologice, sustin cresterea plantelor groase si mentin pe o perioada mai indelungata umezeala si in timpul verii, sunt de diferite marimi, rezista la inghet si desghet.

Jardinierele de piatra impreuna cu florile din ele ofera un aspect deosebit spatiului unde se afla. Aceste jardiniere se folosesc atat la exterior in gradini,terase pe acoperis, parcuri, piete publice si locuri de promenade cat si in spatii acoperite, cum ar fi marile centre comerciale, Mall-urile, institutii publice, institutii de invatamnt cat si case particulare sau terase acoperite.

Save