Parc aeronautic

Parc aeronautic – Echipamente Tematice

Cel mai nou si atractiv loc de joaca realizat de Art Decor este in Brasov, in Centrul Civic. Acest parc aeronautic este unic in tara datorita temei sale aeronautice.

Echipamentul de joaca Avion este elementul cel mai atractiv din parc fiind prevazut cu tobogane si leagane la nivelul aripilor, plase de catarare si spalieri pe coada avionului, pereti cu prize de alpinism profesionale, speciale pentru copii. In interiorul avionului copiii se pot bucura de un bord cu manete, scaunele pentru copii, o plasa de catarare care face legatura cu platforma superioara a navei si cu toboganul tubular de 15m.

Avionul este de 20 m lungime si 15 m latime. In fata avionului este amenajat turnul de control cu tobogan tubular si perete pentru escalada. Un alt element de referinta al parcului aerospatial este Racheta care este prevazuta cu doua tobogane, unul circular si celalalt tubular.

Spre bucuria copiilor in parculet mai sunt amenajate si invartitori, leagane, o tiroliana, cataratoare, piramida, balansoare pe arc si o groapa de nisip in forma de avion.

„CUCERIREA UNUI ORAS – CULOARE SI BUCURIE”

„Am citit mai demult intr-un ziar povestea unui oras gri. Era un oras in care locuitorii uitasera ce inseamna bucuria, uitasera de culori iar soarele nu mai lumina cu aceeasi intensitate de foarte mult timp. Totul era trist, tristetea se asezase in cel mai inalt turn din oras si de acolo pazea orice urma de bucurie. Orasul era trist, masinile erau triste, copiii se jucau dar niciunul nu radea. Totul era gri si negru.

Intr-o zi a trecut pe acolo un tatic ce locuia intr-un alt oras. Un oras vesel, plin de culoare, in care copiii erau veseli, alergau si se jucau toata ziua. Era orasul vecin, in care soarele era bucuros sa rasara in fiecare zi. Taticul s-a intristat si el cand a vazut tristetea din orasul gri si a inceput sa povesteasca cu alti tatici despre orasul lui. Din vorba in vorba le-a dezvaluit secretul orasului lui.

Art Decor erau cei care le amenajasera si le inveselisera orasul. Ei construisera toate locurile de joaca, si mai mult, aveau locuri de joaca tematice, astfel ca baietii se luptau cu dragonii iar fetitele se plimbau prin castelele special construite pentru ele.

Fiecare loc de joaca construit facea ca bucuria se fie si mai prezenta in oras, orasul parea sa prinda viata si fiecare locuitor al orasului era vesel si fara grija.

La finalul conversatiei, locuitorii orasului gri l-au rugat pe vecinul lor sa ii trimita pe cei de la Art Decor si la ei in oras. Taticul a plecat vesel spre orasul lui colorat si i-a rugat pe Art Decor sa se duca sa inveseleasca si orasul vecin. Acestia au luat cu ei planurile orasului si cinci camioane de echipamente. In cateva zile au reusit sa inveseleasca si sa coloreze jumatate de oras. Tristetea care veghea din cea mai inalta cladire incepea sa se clatine. Locuitorii erau veseli, alergau de colo-colo sa raspandeasca vestea si abia asteptau ca tot orasul sa fie cucerit. Orasul era deja sub asediu dar ei nu se simteau amenintati. Soarele lumina din ce in ce mai puternic.

Aceasta era povestea, insa am simtit pe pielea mea ce inseamna sa ai locuri de joaca special amenajate pentru copii si ce inseamna sa ai aproape de locuinta doua sau chiar trei locatii in care sa poti merge cu prichindelul sa se joace. Orasele mari sunt pline in general de masini parcate peste tot, pe trotuar, pe marginea bulevardelor, la intrarea in parcuri astfel incat pericolul este prezent permanent iar loc de plimbare mai ai doar pe aleile din parcuri sau in locurile de joaca. Pana acum nu am vazut nicio masina parcata intr-un astfel de loc. Si daca iei in considerare ca, in general, locurile de joaca sunt colorate frumos, pline de copii veseli, galagioase atunci o sa intelegi de ce sunt necesare. Pentru ca aici cresc copiii nostri, cei care dau si vor da viata orasului in care traim.”

Sursa: Andreea Tache; http://pastiladefrumusete.com/